Pokličite nas na

Kako do izpita?

Kako do izpita?

1. Zdravniško spričevalo – pregled

Pridobite tako, da se oglasite pri zdravniku specialistu medicine dela. Veljavnost opravljenega zdravniškega spričevela je 3 leta.

2. Tečaj in izpit iz prve pomoči

Izpit je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

Tecaj iz prve pomoči in izpit opravite na sedežu Rdečega Križa (Tržaška c. 132).
Oprostitev lahko zahtevajo, kandidati s končano srednjo ali višjo medicinsko šolo (zaključno spričevalo), zdravniki in zobozdravniki, študentje medicine in stomatologije z opravljenim izpitom (indeks), bolničarji civilne zaščite in vojaki z opravljenim tečajem (vojaška knjižica ali potrdilo)

Veljavnost opravljenega tečaja prve pomoči je trajna.

3. Tečaj iz cestno prometnih predpisov

Kandidat se ob vpisu v šolo izda Evidenčni karton in dogovori za termin tečaja CPP, le tega obiskuje od ponedeljka do petka vsak dan od 16.00 do 19.00 ure.
Po opravljenem tečaju se kandidatu vpiše v evidenčni karton.

Veljavnost opravljenega tečaja CPP je 3 leta (zaenkrat).

KO IMA KANDIDAT OPRAVLJEN TEČAJ CPP ,IZPIT IZ PRVE POMOČI IN VELJAVNO ZDRAVNIŠKO SPRIČEVALO SE LAHKO PRIJAVI NA UPRAVNI ENOTI KJERKOLI V SLOVENIJI ZA OPRAVLJANJE GLAVNIH TESTOV (CPP).

Po uspešno opravljenem testu iz CPP lahko začne z vožnjo

4. Vožnja

Potrebujete vse od zgoraj naštetega.

Prav tako potrebujete veljaven osebni dokument (tujci potrebujejo delovno ali bivalno vizo za obdobje šestih mesecev).

Seznam vaj si lahko ogledate z klikom na levem meniju.

Opozorilo : Na vožnji morate vedno imeti evidenčni karton vožnje in veljaven osebni dokument!

5. Izpit: Pri Izpitnem centru za voznike motornih vozil

Vozniški izpit lahko opravljate pri kateremkoli Izpitnem centru v Republiki Sloveniji,Ljubljanski Izpitni center je na Roški c. 25. Pristojbino za izpit in prijavo pa morate plačati na upravni enoti kjerkoli v Sloveniji.

Pogoja za opravljanje izpita sta dopolnjena starost  (18 let za B kat. in 16 let za A kat.) ter opravljen predpisan program pri avtošoli (najmanj 21 ur vožnje).

Ob vpisu kandidata v našo avtošolo in na tečaj CPP: le tega obiskuje od ponedeljka do petka vsak dan od 16.00 do 19.00 ure.  Po opravljenem tečaju se kandidatu vpiše v evidenčni karton,  (pred vožnjo mora imeti kandidat opravljen zdravniški pregled pri pooblaščenem zdravniku ter glavne teste na izbranem izpitnem centru. Zdravniško potrdilo pa velja 3 leta.)

Preden se kandidat prijavi na teoreticni del izpita na upravni enoti v Ljubljani ( na Tobačna 02 )mora imeti še izpit in dokumentacijo:

  • Prve pomoči
  • Evidenčni karton voženje (opravljen tečaj iz CPP v avtošoli)
  • Veljaven osebni dokument (starost 16 let)
  • Tujci potrebujejo bivalno ali delovno vizo za obdobje najmanj 6-tih mesecev
  • Novo za tujce z veljavnim tujim vozniškim dovoljenjem, (NE VELJA ZA TISTE KI IMAJO BIVANJE V SLOVENIJI VEČ KOT ENO LETO) temveč  za tiste, ki so se v prvem  letu bivanja prijavili za prepis v  slovensko vozniško dovoljenje le  tem ni  potrebno opravljati sistematično vozniški izpit kar pomeni da lahko grejo na izpit iz vožnje brez ponovnega opravljanja izpita iz CPP in prve pomoči, kot tudi ne vseh vaj iz programa za voznika. Izpit lahko opravljajo s šolskim avtom in v spremstvu inštruktorja, morajo imeti opravljen zdravniški pregled in ves čas vožnje z inštruktorjem pri sebi tuje vozniško dovoljenje.

Teoretični del izpita na izpitnem centru v Ljubljani (Kotnikova 19a), iz CPP velja za štiri praktične izpitne vožnje, ki morajo biti opravljene v roku 36-tih mesecev. V nasprotnem primeru je potrebno teoretični del izpita ponoviti.

POSKRBIMO TUDI ZA NUJNE PRIMERE; VOZNIŠKI IZPIT V PRIBLIŽNO MESECU DNI (povratniki)!